Site under reconstruction! Excuse for inconvenience, please! La Vecchia Gastronomia Italiana
 
Forside Menu Vin Specialiteter Bordbestelling Billeder Kontakt
Vin
--------------

At drikke god vin til god mad i godt selskab er en af livets mest kultiverede fornøjelse

Coktail /Aperitif

Aperitif : Spriz Aperol
40DKK,
Hvidvin, Aperol, et stænk San Pellegrino serveret med en oliven

Cordino, Sanbitter, Aperol 26DKK,
Ikke-alkoholiske italienske aperitifs

Mojito Italiano 65DKK,
Cocktail med Campari, rum, frisk lemon juice, sirup, Prosecco og ment kviste

Bellini 65DKK,
Italiensk mousserende vin med ferskner

Moscato d´Asti 65DKK,
Sødmefuld og let mousserende moscato med en duft af pære, fra Asti piemonte

Spumante

Prosecco ( Veneto) fl. 265DKK,
Prosecco er druen som kommer fra Veneto området. Den er lavet på champagnemetoden, har en strågul farve. Smagen er fin og frugtagtig. Den kan serveres som aperitif bl.a. til hors d΄ oeuvres og fisk.
Ferrari Spumante Brut (Trentino) fl. 389DKK,
Strågul farve med et let grønligt skær. Duften er ren med modne æbler, vilde blomster og meget diskrete toner af gæren. Smagen er velafbalanceret med lette toner af ristet brød og moden frugt. Den kan serveres til fisk, lys, skaldyret, eller Indledningen på en god middag

Huset Vin / Vino Della Casa
Huset vin fl. 199DKK
1 glas 49DKK
Huset vin halv fl. 116DKK
1 glashvid 49Dkk

Hvidvin / Vino Bianco

Tinazzi: Pinot Grigio (Veneto) halv fl. 159DKk, fl. 310DKK
En strågul vin med en harmonisk smag og en dejlig bouquet. Den er meget velegnet til forretter, suppe, pasta, ris og fisk.

Banfi: San Angelo Pinot Grigio (Toscana) fl. 370DKK
Strå gul farve. Fresh and fruity aromas on the nose, with hints of lime, pear and green apple. Frisk og frugtagtig aroma med antydninger af kalk, pære og grønt æble. The wine has a well structured and round body, enriched with lively acidity which gives length to the final. Vinen har en velstruktureret og rund krop, beriget med livlig en syre, der giver længde i finalen.Great and persistent finish. Stor og vedvarende finish. Den er velafbalanceret med dybde på ganen, frisk syrlighed og en lang ren eftersmag.

Tenuta Sant´Antonio: Soave Fontana DOC (Veneto) fl. 250DKK
Vinen er produceret af hoveddruen i Soave, Garganega med 90 %, 5 % Trebbiano og 5% Chardonny. Vinen er lys og klar i glasset med de blomster og frugtaromaer der karakteristik for vine produceret på Garganegadruen, bl.a. anes et strejf af æble og pære. Vinen er blød med en frisk og frugtig eftersmag. Glimrende til fisk og pasta.

Tenuta Sant´Antonio: Scaia Bianca IGT (Veneto) fl. 310DKK
Aromatisk vin fra Soave. Den er lavet af 50 % Garganega, 30 % Trebbiano Sove og 20 % Chardonnay. Lagret i stålfad. Elegant flaske med spændende glasprop. Let strågul farve.Fresh and fruity aromas on the nose, with hints of lime, pear and green apple. Frisk og frugtagtig aroma på næsen, med antydninger af kalk, pære og æble.The wine has a well structured and round body, enriched with lively acidity which gives length to the final. Vinen har en velstruktureret og rund krop, beriget med en flot syre, der giver længde i finalen.Great and persistent finish. Stor og vedvarende finish. En fortrinlig vin til fisk, skaldyr, pasta og lette retter. Alkohol 12,5 %.

Tasca D΄ Al Marita: Chardonnay (Sicilien) fl. 670DKK
En let perlende og meget velsmagende elegant Chardonny fra Producenten Tasca D΄ Al Marita, Sicilia. Nyd den til fisk og lette retter samt meget andet. En Chardonny man ikke glemmer, når man først have smagt den.

Rosévin / Vino Rosé

Regaleali rosso Tasca D
΄ Almerita IGT (Sicilia) fl. 289DKK
Skøn vin fra Sicilena. Vinen er produceret af druerene Nerello Mascalese og Nero d´Avola

Rødvin / Vino Rosso

Valpolicella (Veneto) fl. 259DKK
Vinen fra de klassiske områder nær Verona, Vinen produceret på Corvina og Rondinella druer. Special stærk bouquet med en intens smag af rød bærfrugt – en flot Valpolicella ! Den egner sig perfekt til lyst kød og pasta.

Tenuta Sant´ Antonio: Valpolicella Ripasso “ Monti Garbi” DOC (Veneto) fl. 359DKK
Denne Ripasso har en smuk dyb rubinrød farve. Smagen er blød og rund med noter af bærfrugtog kirsebær. Dette gør Monti Garbi til en harmonisk og komplet vin. Vinen klassificeres som: “Highly recommended!” Et godt valg til kraftige retter eller det bedste stykke rødt kød samt oste af medium modenhed.

Tenuta Sant´Antonio: Valpolicella Superiore”Spónsa” IGT (Veneto) fl. 320DKK
En helt ny måde at producer vin på. Vinen er produceret på Cabernet Sauvignon druer, som er tørrede i en måned og herefter lagret på 500 liters franske egefade i 6 måneder. Disse druer er blendet med friske druer lagret på stål - Corvina, Rondinella og Molinara - druerne som bruges til at producere Amarone. Vi har altså tørrede druer blendet med friske - vi har fad blandet med stål! Vinen fremtræder utrolig harmonisk - smager som en blanding mellem Ripasso og Amarone! Passer perfekt til kalvekød. En ren nydelse!rlig rødvin

Tenuta Sant´Antonio: Scaia Rosso, Rosso del Veneto IGT (Veneto) fl. 320DKK
Herlig rødvin produceret på hovedruen i Veneto 100 % Corvina. Vinen er lagret på stål. Smart glasprop. En dejlig saftig og frisk rødvin. Til pastaretter er den super!

Tenuta Sant´Antonio: ”Torre Melotti” Cabernet Sauvignon IGT (Veneto) fl. 320DKK
Tenuta Sant´Antonio producerer Cabernet Sauvignon fordi markedet kan lide denne drue, Robert Parker kan lide den – men først og fremmest fordi de kun producerer fremragende vine – og denne Cabernet er et godt eksemplar af slagsen! Spændende vin med masser af rød bærfrugt med fin struktur med en typisk genkendelse af solbær og kirsebær, som giver kompleksitet. Alkohol 13,5 %. Perfekt til hvidt kød, en god bøf eller blot til lyst!

Tenuta Sant´Antonio:”Capitel del Monte”Cabernet Sauvignon IGT (Veneto) fl. 479DKK
Mørk violet farve. Druerne håndplukes i slutning af Oktober . Herefter tørres de i 30 dage og lagres derefter i 18 måneder på 500 liters franske egefade. Resultater er en fantastisk Cabernet Sauvignon med en intens bouquet af kirsebær og anden rød bærfrugt. Smagen følger op på smagsindtrykket med en sand symfoni af moden frugt. I alt en rigtig stor oplevelse. Alkhohol 14%. Perfekt til rødt kød, salami og stærke oste.

Corte Alta: ”Feritas” Rosso del Veneto IGT (Veneto) fl. 435DKK
Tizziano Accordini fra det hæderkronede familiedynasti Stefano Accordini har produceret ”Feritas” i bjergene ved Fumane. Beliggenheden af vinmarken er med 500-600 m.o.h. ideel til at producere klassevin. Vinen er fremstillet af Corvina Gentile, Rodinellla tilsat 15 % Cabernet Sauvignon og 20 % Merlot. Alle druerne tørres i ca. 40 dage, så man opnår den samme karakter som Amarone. En fantastisk vin med dybrød farve med nuancer af violet. En krydret bouquet med noter af moden rød frugt. Smagen er varm, blød og langt levende med smag af tørret frugt. Perfekt til rødt og grillet kød. Stegeretter og stærke oste. En fantastisk, spændende og anderledes vin!

Tenuta Sant´Antonio: Amerone della Valpolicella (Veneto) halvfl. 360,- fl. 690DKK
Druerne er håndplukkede ( Corvina , Rondinella) i september og oktober, og druerne udtørres i 3 måneder, og vinen produceres i slutningen af januar. Rubin rød farve. Flot frugt smag med toner af sort peper og chokolade. En stor vin til La Vecchia`s bedste retter!

Tenuta Sant´Antonio: Amarone della Valpolicella: Campo dei Gigli af hver årgang: 2000,2003,2004,2005 Fra: fl. 1100DKK
Fantastisk enkeltmarksamarone fra Tenuta Sant´Antonio! Produceres kun i topårgange i Veneto. Næsten altid topkarakter i de italienske vinbibler Gambero Rosso og Veronelli. Gå på jagt i Amarone Campo dei Gigli og nyd smagen af en amarone når den er bedst!

Stefano Accordini:Amarone della Valpolicella Classico ”Acinatico” af hver årgang: 2004, 2005 fl. 890DKK
Acinatico er en Amarone, hvor det flyder med sublime bærfrugt, krydderier, tobak og lakrids. Smagsindtrykkene er mangfoldige – en vin med mange og spændende facetter. Til oksekød, oste eller blot til nydelse på den perfekte aften!

Stefano Accordini: Amarone della Valpolicella Classico ”Il Fornetto” 2004: fl. 1790DKK
Amarone når det er allerbedst! Her er bouquet af cigarkasse, cedertræ, lakrids og sort bærfrugt. Det er en vin man bliver glad for at have smagt, og en vin man aldrig glemmer!

Feudo di Santa Croce: Primitivo di Manduria ”Bisanzio” DOC (Puglia) fl. 319DKK
De bedste Primitoer fra Italien kommer fra Manduria. Bisanzio er en prægtig vin med en dyb granatrød farve. I smagen er der rød frugt og krydderier. Fantastisk til grillet rødt kød, mørbrad – kan også stå godt til gedeost!

Barbera di alba (Piemonte) fl. 319DKK
Barbera druen beregnet til dagligdagsvin, der med stor glæde blev drukket af pimontes befolkning. Vores udvaglte barbera fra terra del barollo . rubinrød farve, har intens frugtig bouquet blomme og morbær og en antydning af peber, kraftfuld krop, der harmonerer med Barbera druens fine syre, Vinen er tør, frisk og meget velduftende. Perfekt til rødt og vildt og modne oste.

Barolo (Piemonte) halv fl. 279DKK, fl. 540DKK
Fra Piemonte, et område syd for Torino og fra selve byen Barolo, kommer en af det bedste italienske rødvine. Mørk og flydig med en alkoholindhold på 13%, tør og dyb i smagen. Vinen er fremstillet af “NEBBIOLO” druen, som er fadlageret i 2 år. Det kræver stor øvelse at forstå denne kraftige vin. Der gemmer sig et ekstraordinært spektrum af dufte såsom trøfler, violer, roser, blommer og hindbær.

Chianti DOG (Toscana) fl. 265DKK
Produceres af Sangiovese. Farven er mørk rød. Smagen er kraftig med velbalancerede tanniner og god syrestruktur.

Chianti Classico Banfi (Toscana ) fl. 370DKK
Fra Tenuta Banfi som ejes af to amerikanske brødre, John og Harry Mariani. De to har lært folk over hele verden at værdsætte kvalitetsvine. Vinen er produceret af 80 % Sangiovese, 10% Canaiolo Nero, 10% Trebbianno og Malvasia. Det er en elegant vin med intens rubinfarve, delikat bouquet af bl. kisebær og blommer, frisk og velafbalanceret frugtsmag samt en lang behaglig eftersmag. Alkohol 12,5 %.

Vi har også Castello Banfis Brunello di Monalcino til en pris pr. fl. 790DKK

Chianti Classico Riserva Banfi (Toscana) fl. 410DKK
Dyb rubinrød farve. RigRich bouquet of cherries, plums, and iris. bouquet af kirsebær, blommer og iris.Deep cherry and leather flavors with subtle wood notes. Supple tannins, good acidity, and a lingering finish. Dyb kirsebær og læder smag med fine træ noter. Bløde tanniner med en god syre. Lang dvælende finish. Chianti has long been regarded by many as the 'most Italian' of wines, not only because it is the most widely produced classified wine, but also because it possesses a unique personality. Chianti har længe været betragtet af mange som den ”mest italienske” af alle italienske vine. Dette skyldes ikke kun, fordi det er den mest producerede klassificerede vin, men også fordi den har en unik personlighed.Chianti is produced in eight adjacent, yet distinct, zones that cover a vast part of central Tuscany. Chianti er fremstillet i otte særskilte zoner, som dækker en stor del af det centrale Toscana. But only one, which is the oldest and original, may produce Chianti Classico. Kun én af zonerne, som er den ældste og oprindelige, må kaldes: Chianti Classico.However, provenance alone is not sufficient to merit the designation Chianti Classico.  The producer must strictly adhere to all DOCG rules, which cover elements of vinification (such as alcohol content, yield per acre, and blend) as well as aging and bottling. Dog er herkomsten alene er ikke nok til at fortjene betegnelsen Chianti Classico. Producenten skal nøje overholde alle DOCG regler, som dækker dele af vinfremstilling (såsom alkohol indhold, udbytte per hektar, og blend) samt aldring og aftapning

Banfi Chianti Classico Riserva embodies all the characteristics that have made this wine an enduring classic. Banfi Chianti Classico Riserva rummer alle de egenskaber, der har gjort denne vin en varig klassiker. Fermentation takes place with a medium period of maceration. Gæringen finder sted med en mellemlang periode for maceration. It is followed by at least 2 years of aging, of which a minimum of 12 months is in Slavonian oak barrels. Det efterfølges af mindst 2 års aldring, heraf mindst 12 måneder i Slovenske egetræsfade. The wine concludes its evolution with at least 6 months of bottle aging. Vinen afslutter sin udvikling med mindst 6 måneder på flaske inden frigivelse Banfi Chianti Classico Riserva is the perfect accompaniment to a wide variety of foods, including pastas, grilled meats, roasts, and aged cheeses. Banfi Chianti Classico Riserva er det perfekte tilbehør til en bred vifte af fødevarer, herunder pastaretter, grillet kød, stege og modne oste.

Castello Di Brolio fra Barone Ricasoli fl. 610DKK
Vinen er lavet på 100 % Sangiovese. Druerne er håndplukkede og sorterede. Vinen er fadlagret i 18 måneder i Barriques (65 % i nye fade) og store slovenske fade og flaskelager i 8 måneder. Farven er intens rubinrød. Bouqueten aromatisk og kompleks med vedvarende duft. Smagen er intens og koncentreret. Tanninen er blød og alkoholen er ekstremt velafbalanceret. Dyb og meget lang eftersmag. Klassevin!

Rosso di Montalcino (Toscana) fl. 410DKK
En mørk rød farve, med en flot duft af sødlige frugter. Et sødligt strejf af fad i smagen, hvor også smagen af bær træderfrem. En dejlig god og ung vin.

Brunello di Montalcino(Toscana) della casa fl. 689DKK
Brunello er en langtlevende,stor,rig og kraftfuld vin med alle druens facetter af peber, krydderier, te, kanel og figen. Denne vin kræver kraftig mad for at harmonere – fx rødt kød og krydrede retter .

Brunello di Montalcino Casanova di Neri (Toscana) fl. 849DKK
Fra huset Casanova di Neri kommer denne flotte rødvin, der er lavet af druen Brunello (Sangiovese). En flot duft af frugt og noter af fadlagering. Smagen er kraftfuld og giver en rigtig stor oplevelse. En god vin, der er fadlagret i 3½ år og har alkoholstyrke på 14.5 %. Vinen har fået 2 glas i Guida Vini d Italia. Denne vin kræver kraftig mad for at harmonere – rødt kød og krydrede retter – og vent så på miraklet !

Vi har andre Casanova di Neri, Brunello Cerretalto til: 2500DKK pr. flaske.

Ornaellaia 2001 IGT Toscana fl. 2200DKK
Ornaellaia er lidt af en legende. Vinen blev opfundet af Ludovico Antinori – lille bror til Piero, som leder Antinori-huset. Vinen eret knaldsort mandhaftig bordeaux-blend, potent, kraftfuld - helt i top i appellationen.En vin med en kombination af tæt sveskeagtig, sort frugt og fin Bordeuax – med cedertræ i eftersmag. Ornellaia er en af Italiens meget efterspurgte kultvine.

Regaleali rosso Tasca D΄ Al merita (Sicilia) fl. 289DKK
Skøn vin fra Sicilen. Druen er Nero d´ Avola.

Vi har andre topvine. Spørg tjeneren.

Søde vine – Dessert vine

Moscato d΄Asti (Piomonte) fl. 235DKK, Glas 65DKK
Vinen har kun omkring 7 % alkhol. Resten af druernes sødme forbliver som den er, ofte med enkelte bobler til at hjælpe den på vej. Et glas god Moscato d ́ Asti er himmelsk, med alle Moscatos adelsmærker af druearoma - et strejf af roser og æbler, og med en renhed i smagen , som kan beskrives som jomfruelig . Drik den til dessert eller som et glas i utide – kølig og ung.

Tenuta Sant´Antonio: ArgilleBianche Recioto della Valpolicella (Veneto) fl 50 cl. 439DKK, Glas 79DKK
Den søde og aromatiske rødvin “ Recioto” stammer fra hjertet af Valpolicella-distriktet, hvor druerne dyrkes på stejle terasser med god dræning og optimal soleksponering. Alkhostyrken er 14%, men der er stadig sødme tilbage fra ugærede druesukker. Intens duft af sødme, modne bær og tobak. Kraftig krydret med en stor krop. Fantastik til oste eller desserter. En vin man aldrig glemmer!

Carlo Boscaini: Passito Bianco Veneto IGT (Veneto) fl. 50cl. 365DKK, Glas 79DKK
Vinen er produceret på druerne Garganega, Trebbiano di Soave, Cortese og Malvasia. Druerne er blevet lufttørret i 6 måneder. Herefter 3 måneder på nye Barriquefade. Vinen har en perfekt sødme, som gør den til en ideel ledsager til desserter med kager og is. Ikke mange kender Passitoen fra Veneto – prøv den og I vil aldrig glemme smagen!

Kaffe / Coffe

Kaffe, Espresso,Te 22DKK
Capuccino, Double Espresso 28DKK
Cafe Latte 30DKK
Cafe Latte, Baileys, Espresso og mælk med 3 cl. Bailyes 65DKK
Irish Coffee (3cl.Whisky) 59DKK

Diverse likør

Galliano eller Sambuca eller Baileys eller Strega 3cl. 44DKK
Ameretto di Saronno eller Limoncello 3cl. 45DKK


Spiritus

Grappa 3cl. 59DKK
Grappa di Chardonny 3cl. 63DKK
Grappa di Brunello 3cl. 69DKK
Whisky 3cl. 48DKK
Cognac 3cl. 53DKK
Vecchia Romagna (Brandy) 3cl. 48DKK
Gin,Vodka,Rom 3cl. 46DKK
Campari, Martini 3cl/5cl.
36DKK

Øl / Vand

Tuborg Fadøl lille 30 stor 55DKK
Alkoholfri øl 27DKK
½ lit. San Pellegrino m. brus / u. Brus 27DKK
Diverse Sodavand lille 26DKK / stor 39DKK


Tilbagemelding Administration

© Copyright 2010 La Vecchia Gastronoima Italiana Aps.